یو تجارت

روش آماده سازی باغ

8 خرداد 00 ساعت 22:20
1 از 5 (1 رای)
آماده سازی باغ، یک مرحله مهم برای کاشت زمین است. با خلاص شدن از شر علف های هرز و آماده سازی درست خاک، مطمئن شوید، که محصولات باغ شما در بهترین شرایط رشد خواهند کرد.
روش آماده سازی باغ

آماده سازی باغ، یک مرحله مهم برای کاشت زمین است. با خلاص شدن از شر علف های هرز و آماده سازی درست خاک، مطمئن شوید، که محصولات باغ شما در بهترین شرایط رشد خواهند کرد. همچنین این کار هزینه مورد نیاز برای نگهداری باغ را کاهش می دهد. با انتخاب یک مکان خوب وبا اندازه مناسب برای طرح، شروع کنید. سپس، خاک را آزمایش کنید و آن را با بهترین شرایط، برای کاشت آماده کنید؛ تا گیاهان شما به بهترین صورت رشد کنند.

بخش اول: طراحی نقشه باغ

در ادامه بخش اول به طراحی نقشه باغ می پردازیم

1- محل مناسب کاشت:

محلی را انتخاب کنید که با نیاز گیاه شما به نور خورشید متناسب باشد. سبزیجات و گل ها معمولاً، حداقل شش ساعت به نور کامل و مدام خورشید، در روز نیاز دارند. اما برخی دیگر از گیاهان، سایه و یا نور کمتر خورشید را ترجیح می دهند. قبل از کاشت، در باره نحوه نگهداری از گیاه و رشد بهتر آن بررسی های لازم را انجام دهید.

اگر گیاهان شما کاملاً به خورشید نیازمند هستند؛ حتماً زمین کاشت را بررسی کنید تا نقطه ای از حیاط که در طول روز بیشترین تابش خورشید را دارد پیدا کنید و گیاهتان را بکارید. اگر گیاهان شما نیاز به نور کمتری داشته باشند، حیاط خود را در طول روز بررسی کنید و در محلی که تابش نور کمتری را به خود اختصاص می دهد پیدا کرده و گیاه خود را بکارید.

2- نقطه ای را انتخاب کنید که تراز و یکنواخت باشد:

باغ را باید در یک سطح صاف و هم تراز ایجاد کرد. با این کار آب به طور مساوی بر روی زمین جاری شده و رشد گیاهان یکنواخت انجام خواهد گرفت.

اگر شما مجبورید نقطه ای از زمین را انتخاب کنید که دارای سطح شیب دار است، حتماً باید سطح زمین را با استفاده از سنگ های صاف یا خرده اره تراز کنید.

اطمینان حاصل کنید که مکان مورد نظر برای کاشت، حداقل سه متر از درختان و درختچه های دیگر، فاصله داشته باشد. تا ریشه بلند درختان و همچنین سایه اندازی آنها بر روی گیاهان و باغ شما تاثیر منفی نگذارد.

3- از بستر های برجسته استفاده کنید:

اگر در آب و هوای سردتر زندگی می کنید، برای کشت از بسترهای برجسته استفاده کنید. بسترهای برجسته، بالاتر از سطح زمین قرار دارند و مناسب آب وهوای سرد هستند. روش بستر برجسته مزایای مختلفی دارد: فصل کاشت را گسترش می دهد و معمولاً باعث افزایش عملکرد محصولات کشاورزی، به ویژه سبزیجات می شود.

می توانید بسترهای برجسته را که از جنس چوب سرو یا پلاستیک بازیافت شده هستند را از فروشگاه های ابزار آلات کشاورزی محل خود خریداری کنید. شما می توانید خودتان نیز، بسترهای برجسته را بسازید.

4- در آب و هوای گرم به سراغ کشت روی بستر زمینی بروید:

بسترهای زمینی رایج تر از بسترهای برجسته هستند و برای آب و هوای گرم تر ایده آل هستند. بسترهای زمینی نسبت به بسترهای برجسته نیاز به آبیاری کمتری داشته، و کشت در بسترهای زمینی بسیار کم هزینه است؛ ولی علف های هرز بیشتر در آن رشد می کنند و باید آنها را هرس کرد. بسترهای زمینی به علف های هرز و آفات حساس تر از بسترهای برجسته اند. در بسترهای برجسته علف هرز کمتری تولید می شود.

5- مقدار بستر کاشت در زمین:

تصمیم بگیرید که می خواهید چه مقدار بستر در زمین ایجاد کنید. معمولاً در یک طرح باغداری، چند بستر ایجاد می شود. بسترهای چندگانه اجازه می دهد تا شما بتوانید چند گیاه مختلف را کاشته و رشد دهید. یک طرح کوچک تر از 30 تا 60 متر مربع، می تواند به چهار تا شش بستر برسد و یک طرح بزرگ تر می تواند هشت تا ده بستر را شامل شود.

بسترها باید 120 سانتی متر یا کمتر باشند، تا دسترسی به همه نقاط آن آسان باشد؛ زیرا در این بسترها علف های هرز به راحتی رشد می کنند. بین این بسترها باید حدود 53 سانتیمتر فاصله قرار دهید به طوری که بتوانید یک چرخ دستی را بین آن ها حرکت دهید.

اگر شما یک بستر در باغ مرتفع خریداری کنید، دیگر لازم نیست که در مورد داشتن مسیر بین بسترها نگران باشید. در عوض، مطمئن شوید که بسترها را با فاصله کافی از یکدیگر ایجاد کنید تا فضای کافی برای رفت و آمد بین آنها باشد.

بخش دوم: طرح را مشخص کنید

در دومین قسمت باید طرح را مشخص کنیم.

1- چمن ها را از بین ببرید:

اول از همه، باید از شر چمن های موجود در زمین خلاص شوید. اگر شما می خواهید در حیاط خود یک باغ ایجاد کنید، احتمالاً نیاز به حذف سطح خاک های موجود و چمن ها وجود دارد. ابتدا با یک بیل چمن ها را با اندازه های کوچک تکه تکه کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس، می توانید چمن ها را در دستگاه کمپوست قرار دهید ویا برای پوشاندن قسمت های لخت باغ خود استفاده کنید.

2- علف های هرز و خرده چمن های باقی مانده:

علف های هرز و خرده چمن های باقی مانده، را بردارید. همه گیاهانی که علف های هرز محسوب می شوند مضر نیستند، بنابراین قبل از حذف علف های هرز، بدانید که کدام گیاهان موجود مضر هستند و سعی کنید باغ خود را با آگاهی کامل ایجاد کنید. شما می توانید از یک راهنمای آنلاین در مورد علف های هرز کمک بگیرید. تا دریابید که چه نوع گیاهان در حیاط شما رشد می کنند.

اگر گیاهان بزرگ تر را مانند درختان و بوته ها را کاشتید؛ در این صورت می توانید به سادگی علف های هرز را به طور مرتب هرس کنید و آنها را از باغ خود دور کنید. اما اگر می خواهید از گیاهان چند ساله در باغتان استفاده کنید و آنها را پرورش دهید؛ پایه گیاهان خود را با مالچ پوشش دهید؛ تا از رشد علف های هرز جلوگیری شود.

برای گیاهان یکساله، قبل از شروع کاشت، لایه هایی از مقوا را با یک لایه کمپوست روی زمین قرار دهید. این کار باعث می شود همه علف های هرز از بین بروند و یک زمین مسطح و تمیز برای باغبانی به شما بدهد. همچنین باید زباله های سطحی موجود در قطعه زمین را بردارید. هرگونه مواد غیر آلی موجود در زمین، مانند درب بطری، پلاستیک یا روزنامه را تمیز کنید.

3- علامت گذاری زمین:

زمین مورد نظر طرح خود را با ریسمان و میخ چوبی علامت گذاری کنید. با استفاده از طناب و میخ چوبی مکان مورد نظر در حیاط خود را مشخص کنید. با این کار می توانید زمین را برای کاشت مشخص کنید. در هر گوشه زمین، میخ چوبی بزنید و به هر پایه طناب وصل کنید.

بخش سوم: آماده سازی خاک برای باغ

در اخرین بخش این مقاله به چگونگی آماده سازی خام برای باغ می پردازیم.

1- خاک را آزمایش کنید:

با آزمایش خاک اطمینان حاصل می شود که آیا خاک شما، تعادل مناسبی از PH و مواد مغذی برای رشد مناسب گیاهان را دارا است یا نه برای آزمایش خاک می توانید از کیت تست خانگی استفاده کنید. شما می توانید کیت های تست خانه را در فروشگاه های ابزار آلات کشاورزی محلی خود، پیدا کنید. یا می توانید برای آزمایش خاک، یک نمونه از خاک را به تعاونی کشاورزی محلی خود ارسال کنید یا به مراکز پرورش باغ ارسال کنید.

2- باغ خود را حفر کنید:

برای کلنگ زنی خاک از کلنگ یا چنگال استفاده کنید تا در بستر جدید خاک، گیاهان شما بتوانند به خوبی رشد کنند. تا عمق 31 تا 45 سانتی متر حفاری کنید. سنگها و ریشه ها را بیرون بکشید.

3- مواد آلی به خاک اضافه کنید:

بسته به pH خاک، برای بهبود حاصلخیزی خاک، باید مواد آلی اضافه کنید. مواد آلی مانند کمپوست، کود حیوانی، کود گیاهی و خاک دریا را اضافه کنید تا PH خاک تنظیم شود و گیاهان بتوانند در زمین رشد خوبی داشته باشند.

یک لایه از مواد آلی را به ارتفاع 2.5 تا 5 سانتی متر روی سطح زمین قرار دهید. مواد آلی را طوری قرار دهید، تا به سیستم ریشه گیاهان برسد.

4- خاک را پشت و رو کنید:

برای زیر و رو کردن خاک، از چنگال باغچه یا روتیواتور استفاده کنید. تکه بزرگ خاک را صاف کنید واز بین ببرید و از شر هرگونه سنگ یا ریشه موجود در خاک خلاص شوید. خاک را تقریباً خشک کنید تا زیاد مرطوب نباشد. هنگامی که در دست فشار می دهید، باید به راحتی خرد شود.

5- در صورت لزوم موانعی را در اطراف طرح ایجاد کنید:

پس از زیر و رو کردن خاک، زمین آماده کاشت می شود. اگر در حال کاشت سبزیجات یا گیاهانی مانند گوجه فرنگی و خیار هستید، برای محافظت از آن ها در برابر باد، باید موانعی را در اطراف باغ قرار دهید. برای محافظت از باغ خود می توانید از حصار یا پرچین و موانع دیگر استفاده کنید.

از اینکه در این مقاله با ما همراه بودید از شما بسیار سپاسگزاریم با نظرات ارزشمند خود ما را حمایت کنید .

لطفا از فروشگاه ما دیدن کنید

منبع: تحریریه خانه بذر

امتیاز دهی به مقاله
 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره روش آماده سازی باغ نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب