کسانی که شیفت شب کار می کنند به دلیل اینکه مکانیسم بدن طوری است که شب ها به استراحت پرداخته می شود باید نکاتی را رعایت کنند.
ماهان نبی زاده حقیقی طب کار در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بدن انسان برای انجام اعمال مختلف در شبانه روز ساعت بیولوژیکی دارد که تغییرات درجه حرارت، تغییرات ماهیانه در خانم ها و نیز زمان خواب و بیداری به ریتم بیولوژیکی بدن وابسته است.
وی بیان کرد: دو هورمون کورتیزول و ملاتونین در ریتم بیولوژیکی بدن نقش به سزایی دارندکه ترشح هورمون کورتیزول با تابش نور رابطه مستقیم دارد و موجب احساس شادابی و سرزندگی می شود از طرفی هورمون ملاتونین در کاهش تپش قلب و تنفس تاثیر دارد که ترشح این هورمون در ساعت حدود 3 صبح به حداکثر می رسد.
نبی زاده حقیقی تصریح کرد: در شب کاری این روند بیولوژیکی دچار اختلال می شود که منجر به بروز اختلالات خواب، گوارش و خلقی می شود.
وی اظهار داشت: افرادی که شیفت شب کار می کنند باید از استراحتهای طولانی مدت که منجر به کاهش دقت کاری می شود خودداری کنند. همچنین کارهای مهم و پر خطر را در ابتدای شیفت شب انجام دهند.
نبی زاده حقیقی افزود: افراد باید از غذای سبک در وعده شام استفاده کنند. همچنین مصرف نوشیدنیهایی مانند چای،نسکافه و قهوه را درساعات ابتدایی شب و شیر گرم را در پایان شیفت شب توصیه می شود.
سایت جادوی کلمات
سایت یو تجارت