بسیاری از برند های مصرفی در حال استفاده از این فرصت یک ماهه رمضان به عنوان یک فرصت برای رشد کسب و کار خودشان هستند. این مطالب به نکاتی در مورد استفاده هنرمندانه از این فرصت می پردازد.
برای کمد لباس های خود در این تابستان چه مواردی را در نظر گرفته اید؟ مثلا شلوارهایی با پاچه گشاد؟ یک پیراهن زنانه بلند و مجلسی از جنس پارچه کتانی که لبه های آستین آن با رنگ طلایی تزئین شده؟
اگر این موارد به نظراتان برای یک گروه خاص یا کاربرد خاصی طراحی شده است، به نظر باید در فکر خود تجدید نظر کنید. اخیرا بسیار از برند های پوشاک در سراسر جهان در حال در نظر گرفتن بازار افراد مسلمان در سراسر جهان به عنوان هدف بازاریابی خودشان می باشند، البته همانطور که بهتر می دانید مسلمانی که تا پیش از این به عنوان هدفی برای یک بازار یا کمپین بازاریابی در نظر گرفته نمی شدند یا مورد کم توجهی بودند، خصوصا که در حال حاضر در ماه رمضان هم هستیم. از جمله برند های شناخته شده و مطرح در عرصه پوشاک که مواردی را با این رویکرد به مجموعه لباس های خود افزوده اند، می توان به برند های Giorgio Armani و Tommy Hilfiger اشاره کرد. همچنین در سال گذشته یک شرکت طراحی لباس بنام DKNY هم در این ماه چنین روشی را پیش گرفته و با معرفی مجموعه ای از طراحی های خودش در ماه رمضان توجه بسیار از مخاطبین این عرصه را به کارهای خودش جلب کرد.
با توجه به رواج و گسترش جهانی اسلام می توان اذعان داشت که این رویکرد، روشی بسیار هوشمندانه و دقیق می باشد. تقریبا در حدود 2 میلیارد نفر مسلمان در سراسر جهان زندگی می کنند که حداقل 9 میلیون نفر از آنها در آمریکای شمالی ساکن هستند و این معنای هزینه کردن تقریبا 100 میلیارد دلار در این بازار تنها در این منطقه می باشد، حال خودتان به یک حساب سر انگشتی می توانید میزان درآمد ممکن از این بازار را در سایر نقاط دنیا به دست بیاورید. همچنین نکته دیگری که در این رابطه قابل توجه می باشد اینست که بطور کلی جمعیت مسلمانان در سراسر دنیا نسبت به مسیحیت به عنوان بزرگترین دین دنیا در نیمه دوم این قرن در حال پیشی گرفتن می باشد.
ماه رمضان امسال که در حدود 26 تیر ماه به پایان می رسد در سراسر دنیا به عنوان ماهی برای روزه، عبادت و شکرگزاری شناخته می شود و برای اغلب مسلمان خصوصا در عید پایانی آن و روزهای منتهی به آن جشنی بزرگ بوده که فرصتی برای خرید و هزینه کردن در اغلب لوازم مصرفی به حساب می آید، تا جایی که بسیار از فعالان عرصه خرده فروشی آن را با کریسمس مسیحیت برابر می دانند.
برند های کوچکتر نیز می توانند با استفاده از این فرصت و برنامه ریزی برای آن همانند رقیبان بزرگتر خود از طریق هدف قرار دادن مصرف کننده گان مسلمان در سراسر جهان از این فرصت یکتا به نحو احسن استفاده کنند. با این وجود، لحاظ کردن برنامه ریزی و داشتن استراتژی برای موفقیت و سود بردن از این بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
برای سرمایه گذاری کردن جهت سود بردن از این فرصت نکات مهمی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
1- باید این رویداد و حالات معنوی مرتبط با آن را از نظر مسلمانان درک کنید
رمضان برای مسلمانان در اصل و بطن خود تنها زمانی برای تزکیه نفس و نیکی به نیت خشنودی خالق است، پس نکردن خود نمائی نکردن از طریق کالاهایی که در حال فروش آن هستید چگونگی فروش آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
2- زمان بندی نکته ای کلیدی در نظر گرفته می شود
یک استراتژیست برند از جامعه مسلمان آمریکا در این رابطه می گوید: “برخی از برند ها اصلا توجه نمی کنند که این ماه شامل 30 روز روزه می باشد و اینکه مشابه دانستن آن با تعطیلات کریسمس تنها محدود به تعطیلات پایانی آن و مربوط به عید فطر می باشد، که زنان و مردان برای برگزاری جشن ها مرتبط با آن اقدام به خرید انواع مختلفی از کالاهای مصرفی می کنند.
همچنین روزه داران در این ماه در ساعات پس از سحر و اولیه در روز از فعالیت بیشتری نسبت به بعد از ظهر و غروب برخوردار هستند و بنابراین این بازه زمانی برای اجرا کمپین بازاریابی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار می باشد.
3- مصرف کننده هدف خود را بشناسید
همچنین مسلمانان دارای ارزشهایی هستند که با مصرف کننده گان جوامع غربی کاملا متفاوت می باشد و این ارزش ها که همگی دارای درون مایه ای مذهبی می باشد در تمامی ابعاد زندگی این دسته از افراد راه پیدا کرده است، از سبک لباس پوشیدن گرفته خورد و خوراک رفتار آنها خصوصا در این یک ماه. بنابراین برند هایی که قصد هدف قرار دادن این دسته از افراد در هر بازاری را دارند حتما باید به این موارد خصوصا در تبلیغات خود توجه داشته باشند که در غیر این صورت برای مخاطبین هدف به عنوان ضد ارزش در نظر گرفته شده تاثیری عکس بر رفتار مخاطبین خواهد گذاشت.
4- از قالب های کلیشه ای دوری کنید
برند هایی که هدف خود را مسلمانان موجود در کشورهای مختلف قرار می دهند، نباید از تم هایی استفاده کننده که مسلمانان را محدود به یک کلیشه خاص جلوه دهد. گروه های مختلفی از مسلمانان در سراسر جهان وجود دارند که هیچ درون مایه یکسانی برای همه آنها پذیرفته نیست.
به عنوان مثال در تبلیغات مختلف در سراسر جهان با نشان دادن تصاویری مرتبط با شتر، بیابان یا مواردی از این دست به موضوع رمضان اشاره می کنند. در حالیکه جمعیت بسیار زیادی از مسلمانان در شمال اروپا و آمریکا ساکن هستند که به عمر خود شاید شتر و بیابان و حواشی آن را به چشم ندیده باشند.
پورتال یو تجارت