اخبار پولی مالی- پیشرفت بانکداری الکترونیک در کشور اتفاق خواهد خواهد افتاد و این موضوع برای نظام بانکی کشور اجتناب ناپذیر است.
به گزارش اخبار پولی مالی، شهاب جوانمردی - مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت فناپ؛ در گفتگو با خبرنگار ما پیرامون بانکداری الکترونیک و پول الکترونیک در پسا برجام گفت: ارتباطات و تبادلات بانکی بعد از برجام اتفاق خواهد افتاد و باعث می شود ایران به بازارهای جهانی متصل و ما می توانیم علاوه بر مصرف کنندگی به عرضه خدمات هم بپردازیم.
وی عنوان کرد: شاید یکی از مهمترین تفاوت های اصلی قبل و بعد از برجام بیش از آنکه شکل گیری اتفاقاتی در حوزه ی تکنولوژی ، سخت افزار و نرم افزار باشد در واقع یک بحث فرایندی و دانش بانکی است و اینکه چگونه کشور ما دست رسی داشته باشد به آنچه که بانک های فعال در دنیا در این باره در حال برنامه ریزی بعنوان عملیات بانکی و یا در حال بررسی نسل بعد خدمات بانکداری هستند و موضوع دیگر ارتباطات بین بانکی و تبادلات مالی بین بانک ها است که در یک دوره ی زمانی خاص و بعد از برجام اتفاق خواهد افتاد.
جوانمرد با اشاره به اینکه نباید از منظر فرصت و یا تهدید به پیشرفت بانکداری و پول الکترونیکی نگریست افزود: پیشرفت بانکداری الکترونیک در کشور اتفاق خواهد خواهد افتاد و این موضوع برای نظام بانکی کشور اجتناب ناپذیر است. قطعا مدیران و مسئولان سیستم بانکی سعی خواهند کرد تهدید ها به فرصت تبدیل کنند.
وی ادامه داد: برای دست یابی به این سیستم بانکی احتمال آن وجود دارد که بخشی از سهم بازار از دست مجموعه های ایرانی چه در حوزه ی ارائه کنندگان خدمات بانکی و چه خدمات فناوری خارج شود اما در نهایت ایران به بازارهای جهانی متصل خواهد شد که این و منجر می شود به این که ما تنها مصرف کننده نباشیم بلکه توان عرضه خدمات هم داشته باشیم.
جوانمردی تصریح کرد: اگر نتوانیم به سیستم های جهانی وصل شویم فضای نواوری در این حوزه و فضای کسب و کاری محدود تری را خواهیم داشت و مجبور به گذراندن شرایط سخت تری هستیم، همانطور که تاکنون اینگونه بود.
مدیر عامل شرکت فناپ در رابطه با پولهای الکترونیکی غیر بانکی مثل بیت کوین اظهار داشت: پول های غیر بانکی عملا به این دلیل که ما نظام بانکی محافظه کارانه ای داریم انتظار نمی رود بانک مرکزی پذیرای اینگونه پول ها باشد و برای آنها قواعد و مقرراتی وضع کند اما اگر گستره ی استفاده و فعالیت شان فراتر از وضع موجود شود و یا قواعد خود را با مجموعه های بانکی کشور تعدیل کنند آن زمان است که بنظر می رسد می توان تصور کرد به این عرصه وارد شویم اما پول های الکترونیک غیر بانکی همچون بیت کوین در دنیا بدلیل فرار از قواعد و توسط کسانی که می خواهند پول یک موضوع تمرکزگرا نباشد وارد شده است؛ مدل بهره برداری و بی نام و نشان بودن این پول قاعدتا باعث می شود در هر جایی از دنیا هم افرادی به دنبال دستیابی به این پول های غیر بانکی باشند و از بیت کوین و امثال ان استفاده کنند.
وی در پایان عنوان کرد؛ تصور نمیکنم در کشور ما برای این واحد پولی مجوز داده شود و قوانین و مقرراتی ازسوی بانک مرکزی برای این واحد پولی بوجود آید.