یو تجارت

 توسعه بانکداری الکترونیک نیازمند ارز تک نرخی است

13 اسفند 94 ساعت 23:52
1 از 5 (1 رای)
 توسعه بانکداری الکترونیک نیازمند ارز تک نرخی است

اخبار پولی مالی- زیر ساخت های مورد نیاز به دلایل شرایط تحریم و نوع نگاه مدیران و مسوولین بانکی کشور در چند سال اخیر فراهم نشده است.
  
به گزارش اخبارپولی مالی، آرش نایب یزدی- اقتصاددان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما پیرامون بانکداری الکترونیک و پول الکترونیک، با بیان اینکه نظام بانکی کشور از فناوری های روز دنیا عقب است درباره دلایل این عقب ماندگی به ویژه در بخش بانکداری الکترونیک توضیح داد: زیر ساخت های مورد نیاز به دلایل شرایط تحریم و نوع نگاه مدیران و مسوولین بانکی کشور در چند سال اخیر فراهم نشده است.

نایب یزدی افزود: با افزایش حجم روابط در پسا برجام، سیستم بانکی نیازمند ترقی تا رسیدن به استانداردهای جهانی است.

وی گفت: اگر شرکت هایی مثل مستر کارت ، ویزا کارت، شرکت پرداخت الکترونیکی پی پد، وارد بازار ایران شوند، تغییراتی مثل وارد شدن به بازار جهانی رخ می دهد، حجم تراکنش ها و گردش افزایش می یابد.

این کارشناس اقتصادی افزود: برای جبران عقب ماندگی درسیستم بانکی بایستی با ایجاد زیر ساخت ها و ابزارهای فنی لازم فرصت های به وجود آمده بعد از تحریم ها را از تهدید به فرصت تبدیل کنیم، چرا که با ورود شرکت های خارجی و با افزایش حجم معاملات بانکی، در صورتیکه زیر ساخت های مورد نیاز با استاندارهای جهانی مطابق نداشته باشد، شاهد بروز مشکلات عدیده ای خواهیم بود.

وی ادامه داد: در رابطه با شرکت های خارجی مثل مستر کارت و ویزا کارت شاید به دلیل مشکل بودن روابط با آمریکا ارتباط گیری سخت باشد اما شرکت های شبیه به این شرکت ها هستندکه بازارهای ایران برای آنها جذاب است و ما می توانیم ارتباط خود را با آنها ایجاد و گسترش دهیم و برای بستن قراردادهایی با این شرکت ها کارت های الکترونیکی برای تجار و مسافرین فراهم گردد تا در سفرها نیاز به حمل پول نقد زیاد و یا خرید حواله های گران نباشد.

وی با اشاره به این که در حوزه کارت های اعتباری، کارت های پیش پرداخت و دیگر کارت های رایج عقب هستیم, افزود: پیشرفت در این حوزه نیاز به سازوکار خاص خود را دارد.

این اقتصاد دان ادامه داد: در طراحی کارت های اعتباری مشابه کارت های روز دنیا، که بعضی از کارت ها اصطلاحا امتیازی و برخی پاداشی هستند، برای رسیدن به تکنولوژی روز دنیا نیازمند تلاش جدی تری هستیم.

نائب یزدی خاطر نشان کرد : اخیرا مبحث وصل شدن کارت بانک های ایرانی به سیستم و بازار جهانی مطرح است که چنانچه این امکانات فراهم شود بسیار خوب است.

زمانی که شاهد حضور خارجی ها بیشتر باشد نیاز به پوزهای چند نرخی برای تبدیل ارز وجود دارد که در همین راستا، بعضی بانک ها اقدام به ایجاد پول های فروشگاهی چند ارزی کرده اندکه قطعا در پسابرجام نیاز است، چون افرادی با واحدهای پولی دلار، یوان یا غیره خرید میکنند و در صورت وجود پوزهای بانکی قابل تبدیل به نرخ روز دنیا و سپس کسر وجه، اقدام خوبی در جهت رفاه به شمار میآید، اما درصورتی چنین چیزی امکانپذیر است که ارز ما تک نرخی باشد.

وی گفت: این اواخر تلاش شده است برای بستن قرار دادبانک های ایرانی با بانک های ترکیه برای صدور کارت های شتابی که خرید را تسهیل کند انجام شده است ، بستن چنین قراردادهایی وفراهم کردن زیر ساخت های الکترونیک، نرم افزاری و سخت افزار در پسابرجام نیاز است.

وی یادآوری کرد: در پیوستن به بازار های جهانی از مهمترین اتقاقات در بحث الکترونیکی، پولشویی است که نسبت به آن حساسیت ویژه ای وجود دارد پس قطعا قوانین سابق، نیازمند تحول است تا از خطراتی که ممکن است بشکل تهدید وجود داشته باشد، جلوگیری کند.

این اقتصاد دان ادامه داد: زیر ساخت های امنیتی در ایران باید مطابق با اقداماتی که در جهان وجود دارد مثل محرمانه بودن دیتاها صورت بگیرد تا درگاههای فرار بسته شود .

به گفته وی در حوزه ی ابزار های دیگر پرداخت ای تی، مثل NFC یا همان پرداخت های لمسی اقداماتی صورت گرفته اما قطعا با ورود تکنولوژی جدید باز هم نیازمند تغییراتی است.

وی در پایان تصریح کرد: زیر ساخت هایی که تا کنون در کشور برای پیشرفت بانکداری الکترونیک وجود داشته، نگاهشان مسئولان عمدتا درونگرا و تراکنش ها در داخل مرزها و به ریال و عمدتا محدوده ی جغرافیایی آن در داخل ایران بوده است در برخی اوقات تلاش برای دریافت کارت های ارزی تلاش هایی صورت گرفته اما موفقیت آمیز نبوده است.

 توسعه بانکداری الکترونیک نیازمند ارز تک نرخی است
امتیاز دهی به مقاله
 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره  توسعه بانکداری الکترونیک نیازمند ارز تک نرخی است نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: تحریم ، بانکداری ، الکترونیک ، مسوولین بانکی ، سیستم بانکی ، پرداخت الکترونیکی ، *استانداردجهانی ، ارتباط