در مذاکره همواره باید به مسیر پیش رو نگاه کرد از دیگر قوانین مذاکره این است که همیشه به چیزی که جلویمان است نگاه کنیم نه به چیزی که پشت سرمان است و اصلا مهم نیست چقدر راه تا حالا آمدهایم.ما حتی خیلی وقتها تصمیمهای غلط شخصیمان را ادامه میدهیم فقط به خاطر اینکه قبلا خیلی برایش وقت گذاشتهایم!
هیچوقت یک گزینه را به تنهایی پیش روی طرف مقابل قرار ندهید.هیچکس دوست ندارد یک گزینه را از میان یک گزینه انتخاب نماید.چه هنگامی که به عنوان کارمند، روبروی مدیر خود میایستیم و چه زمانی که به عنوان مدیر با کارمندان خود صحبت میکنیم، همیشه تعداد گزینهها می تواند مفید و اثربخش باشد و احساس خوبی را برای طرف مقابل ایجاد کند.
تا حد امکان یک گفتگو و مذاکره را با حالت قهر ترک نکنید ترک گفتگو به حالت قهر، تنها زمانی توجیه دارد که مطمئن باشید دیگر هرگز هرگز هرگز نمیخواهید با طرف مقابل رابطه داشته باشید. اما اگر فکر میکنید که قهر کردن میتواند باعث گرفتن امتیازهای بیشتری شود و بعداً در شرایط بهتری به گفتگو و مذاکره ادامه میدهید.
تا زمانی که گفتگوی شما با طرف مقابل به نتیجه قطعی نرسیده به دیگران درباره مذاکره گزارش قطعی ندهید.یک مذاکرهکننده حرفهای، تا قطعی نشدن چنین نتیجهای، اصلاً در مورد آن با کسی حرف نمیزند.
برای ارتباطات و مذاکرههای خود «خطر قرمز» داشته باشید خط قرمز، حداقل خواستههای ما یا حداکثر امتیازاتی است که حاضر هستیم به طرف مقابل بدهیم. به عنوان یکی از قوانین مهم مذاکره، میگویند که قبل از شروع، خطوط قرمز خود را بدانید.بسیاری از نارضایتیهای ما در گفتگوها و ارتباطات روزمره و مذاکرهها، مربوط به مواردی است که خط قرمزی تعریف نکردهایم.
اگر مذاکره نیازمند «متقاعدسازی» است،برای نتیجهگیری عجله نکنید متقاعدسازی،به معنای تغییر نظر دیگران و نزدیک کردن دیدگاه آنها به دیدگاه خودمان است.انسانها در مقابل تغییر نظر خود،مقاومت دارند.مقاومت مردم در برابر متقاعدسازی،شبیه مقاومت هوا در برابر حرکت است.اگر آرام حرکت کنید آن را نمیبینید.اما اگر با شتاب حرکت کنید کاملاً میتواند مانع شما شود.
اگر مطالب ما مورد پسند شما واقع شده میتوانید این مطالب را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی با یک کلیک به اشتراک بگذارید چهت استفاده به پایین همین صحفه مراجعه کنید با تشکر.
مجله اینترنتی پورتال یو تجارت